Bieszczadzka Wytwórnia Piwa Ursa Maior

Bieszczadzka Wytwórnia Piwa Ursa Maior w miejscowości Uherce Mineralne Bieszczadzka Wytwórnia Piwa Ursa Maior w miejscowości Uherce Mineralne
Bieszczadzka Wytwórnia Piwa Ursa Maior w miejscowości Uherce Mineralne
Bieszczadzka Wytwórnia Piwa Ursa Maior w miejscowości Uherce Mineralne
Bieszczadzka Wytwórnia Piwa Ursa Maior w miejscowości Uherce Mineralne

Opis

Bieszczadzka Wytwórnia Piwa Ursa Maior zlokalizowane w Uhercach Mineralnych, między Leskiem a Ustrzykami Dolnymi.  Bieszczadzka Wytwórnia Piwa jest prawdziwym lokalnym browarem, a produkowane piwa nazywają się URSA. Etykiety mają charakterystyczny kształt i znajduje się na nich logo  firmy z niedźwiedzicą i małym niedźwiadkiem. 

Ursa Maior w Uhercach Mineralnych to unikalne miejsce, pełne przestrzeni, inspiracji, dobrej muzyki i świetnego piwa oraz prawdziwych wyrobów regionalnych. Podczas jednej wizyty w wytwórni zobaczymy również Salon Sztuki Pogranicza, spróbujemy wyśmienitych piw, unikalnych soków i przekąsek oraz kupimy piwa czy wyroby regionalne w sklepie Esencja Karpat.

Wszystkie piwa URSA to piwa górnej fermentacji, tzw. ales, to piwa bogatsze w smaki i aromaty od lagerów. 

 Wszelkie smaki pochodzą od zastosowanych surowców oraz są wynikiem pracy drożdży. Nie używamy sztucznych aromatów, syropów, olejków, czy ekstraktów. 

Do uzyskania aromatów w piwach takich jak: Ursa Megaloman, Ursa Śnieg na Beniowej, Ursa Rosa z Kremenarosa, Ursa Renegat czy Ursa Pantokrator stosuje się  chmielenia na zimno, dzięki czemu  piwu nadaje się świeży, chmielowy aromat charakterystyczny dla użytej odmiany lub odmian chmielu. W wytwórni chmiel wsypywany jest do zbiorników fermentacyjno-leżakowych od góry przeco kilka dni opada i oddaje piwu olejki eteryczne o zapachu owoców cytrusowych, owoców tropikalnych, żywicy, ziół, kwiatów. 

Wszystkie piwa powstają wyłącznie z naturalnych składników 

Piwa URSA są NIEUTRWALONE, tzn. NIEFILTROWANE i NIEPASTERYZOWANE, dzięki czemu m.in. zachowują wszystkie, cenne witaminy oraz substancje mineralne. 

Piwo URSA warto jest degustować w odpowiednim szkle. Firmowe pokale ręcznie robione, dzięki kształtowi dobrze gromadzą i wydobywają aromaty piwa. 

Zaleca się degustację piwa URSA w odpowiedniej temperaturze. Na etykiecie każdego piwa znajduje się informacja o sugerowanej temperaturze serwowania.

Lokalizacja
Uherce Mineralne 122A
38-623 Uherce Mineralne
tel.: +48 13 461 25 10




Lokalizacja